Blog

Penne all’arrabiata – tollhegytészta csípősen

2020.04.02 14:46
Penne all’arrabiata – tollhegytészta csípősen

Ízletes olasz finomság gyorsan

Az olaszok méltán híresek tésztáikról, hiszen köztudottan mesterei az ízletes zöldségekkel készült finomságoknak. A mai napra egy könnyen elkészíthető, roppant finom paradicsomos finomsággal készültünk! Az étel alapja a penne azaz „tollhegy” tészta, az érett paradicsom és a napsütötte, csípős fűszerek. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, sajátítsd el az olasz konyha finomságait..

Penne all’arrabiata – tollhegytészta csípősen


Hozzávalók
• 40 dkg penne rigate tészta
• 50 dkg paradicsompüré
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 ek aprított petrezselyemzöld
• 2 ek extra szűz olíva olaj
• 1 csipet só
• 1 ek peperoncino paprika

Elkészítés
Miközben feltettük a vizet forrni, mossuk meg és apróra vágjuk fel a petrezselymet. Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, tegyük hozzá a peperoncino paprikát és végül a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk meg és kb. 20-30 percig néha kavargatva főzzük. A közben „fog keményre” megfőzött tésztát szűrjük le és tegyük bele a szószos serpenyőbe, majd melegítsük össze. Szórjuk rá a petrezselymet és azonnal tálaljuk.