Blog

Mi a különbség a női blúz és a női ing között?

2021.02.05 15:06
Mi a különbség a női blúz és a női ing között?

A modern nők szinte minden helyzetben viselhetnek gyönyörű blúzokat és ingeket, mégis sokan felteszik a kérdést, vajon mi is a különbség a két darab között?! 

Könnyű észrevenni az ing és a blúz közötti eltéréseket, figyelemmel a díszítő részletekre. A blúz és ing kissé hasonlít egymáshoz, ám mégis vannak olyan jelek, amik lehetővé teszik számunkra, hogy ezeket a termékeket külön ruházatnak tekintsük. Az első legszembetűnőbb különbség, amit a kettő között felfedezhetünk, az a dekoltázson található kivágás.

 

Egy blúz esetében sokkal szabadabbnak érezhetjük magunkat, hiszen nem kötődik annyira a formalitásokhoz. A blúzok stílusa rendkívül sokszínű lehet, ezen termékekre nem jellemző a gallér megjelenése és nem feltétlenül vannak gombbal rögzítve, viszont gyakran díszíti őket fodor, csipke vagy hímzés. A blúz kivágása bármilyen lehet, az ujjait gyakran nem szabványos megjelenés jellemzi (pl.: bő szabású, tölcsérujj, húzott).

 

Ehhez képest az ingeket bizonyos szabályok szerint varrják. A "ing" fogalma a "hack" szóból származik, mert kezdetben durva anyagból készült. A vágás gyakorlatilag nem változik, tömör és egyszerű. A must-have detail egy gomb bezárása, valamint nagyon fontos eleme például a gallér és a mandzsetták. Gallérban is többfélét különböztethetünk meg (pl.: klasszikus, álló, cápa, orosz)

 

Az ing fenntartja a szigorú stílust megőrizve az ehhez tartozó határozott eleganciát és komolyságot. Míg a blúzok célja a nőiesség és a kifinomultság hangsúlyozása, ezért könnyű, szellőző anyagokat használnak (pl.: lenvászon, selyem).

 

MEGNÉZEM A NŐI INGEK, BLÚZOK KATEGÓRIÁT >>