Blog

Könnyed, nyári beszélgetés törzsvásárlónkkal, Csisztu Zsuzsával

2020.05.12 21:16
Könnyed, nyári beszélgetés törzsvásárlónkkal, Csisztu Zsuzsával

Csisztu Zsuzsa megszemélyesíti azt a mai nőideált, akiről a férfiak álmodnak, a nők pedig példaképnek tartják. Eddigi életútja megmutatja, hogy igenis megvalósíthatjuk az álmainkat, hogy család és karrier megférhet együtt, ha kell tudjunk lezárni, s újrakezdeni, de leginkább előretekinteni..

Pályája, s magánélete sem volt mindig könnyű, de a sportolói létformából hozott kitartása mindig átsegítette a nehéz helyzeteken. Most egyensúlyban van az élete, boldog és ez messziről sugárzik róla, mikor egyik kedvenc ing üzlete előtt várom, hogy együtt sétáljunk át a közeli kávézóba egy üde, napfényes, délelőtti beszélgetésre. A témánk mi is lehetne más egy forró, nyári napon, mint a divat, de innen, azért gyakran elkalandozunk.

Televíziós forgatásról jön éppen, korán kezdte a napot, a toalettje tökéletes, az évszakhoz illően élénk virágos NaraCamicie blúzt visel, hozzá pink magassarkút, a karkötője színei tökéletesen passzolnak a blúz árnyalataihoz.
- Mennyire vagy trend követő? Mit jelent számodra a divat?
- Követem a divatot, s igyekszem naprakész lenni, de nem trendi!

- Mi a különbség?
- Az embernek egy bizonyos kor után tudnia kell magáról, hogy mi áll jól neki és mi nem. S, ez jó érzéssel tölt el, szerintem most igazán jó nőnek lenni. Pontosan tudod, hogy mire van szükséged, s ezt meg is tudod fogalmazni, nincsenek felesleges körök, ez az öltözködésre is igaz. Már nem vagyok annyira fiatal, hogy azt gondoljam, hogy mindent fel lehet venni, ami trendi. Szerintem, akkor tud valaki jól öltözködni, ha felméri a lehetőségeit, az arányait, megismeri a testének a hiányosságait, az előnyeit is. Ebből kiindulva nekem van egy jól körülvonalazható stílusom és biztos kézzel válogatom össze azt, ami nekem tetszik, s nem csak magamnak, hanem a férjemnek is, gyakran kikéri a véleményemet divat kérdésekben.

- Hogyan határoznád meg a saját öltözködési stílusodat?
- Nőies, persze nem a praktikum kárára. Inkább a decensebb elegancia híve vagyok, függetlenül attól, hogy néha belefér egy-egy merészebb darab. Számomra a legfontosabb szempont, hogy ízléses, stílusos legyen, amit viselek, az olasz prémium márkában a NaraCamicie-ben még sohasem csalódtam. Szívesen hordom mind a képernyőn, mind a magánéletben, sőt a férjemnek is előszeretettel vásárolok ott ingeket, szerintem nagyon jól áll neki! Elég nagy készlettel rendelkezik belőlük. Lényeges az is, hogy egyedi legyen, amit ennél a márkánál szintén megtalálok. Messziről megismerni azt a darabot, annyira jellegzetes. Egyébként kimondottan kedvelem a színeket, azt tapasztalom, hogy itthon az emberek nem nagyon hordanak merészebb árnyalatokat, pedig mindjárt másképp érezzük magunkat tőle, mind mondjuk feketében. Volt egy pasztell korszakom, egészen addig amíg rá nem jöttem, hogy mennyire sápaszt, gyorsan váltottam. Az elegancia nem egyenlő a szürkeséggel, ezt sokan összekeverik, lehet színeket hordani, csak ízlésesen, határok között, jól összeválogatva. Azért is imádom az olasz márkákat, s persze az olaszokat, Olaszországot (teljesen véletlenül ott töltjük a családi szabadságunkat is ...), mert nem csak ők maguk, hanem az öltözködésük is harsány, mégis hihetetlenül stílusos és ízléses.

- Mi a helyzet a férfiak öltözködésével?
- Nőnél is, férfinál is szeretem, ha valakinek az egyénisége megnyilvánul az öltözködésében, persze, ha az nem öncélú. Azt például nem kedvelem, ha egy férfin az látszik, hogy ő több időt töltött azzal, hogy kitalálja az outfit-jét, mint én. Az tetszik, ha a férfinak van stílusa, amiből némi könnyedség, mégis elegancia sugárzik – amilyenek az olaszok, az nekem nagyon bejön.

- Honnan szerzed be a divat infókat?
- Leginkább női magazinokból, abból is a kicsit komolyabb, igényesebb, színvonalasabbakat kedvelem, nem azokat, amelyek a huszonéveseknek szólnak. Kiemelném, hogy a nyomtatott sajtóról beszélek, erre a célra nem szeretem az internetet használni, éppen eleget ülök a számítógép előtt, számomra az újság, a magazin az papír alapú. Olykor elmegyek divatbemutatókra is, vannak visszatérő események, amiken részt veszek. Az olasz márkák mellett, vannak kedvenc magyar tervezőim is.

- Mi határozza meg nálad, hogy mit veszel fel aznap? A „jobb-bal lábbal felkelt” típusú öltözködő vagy, vagy az, aki előző este kitalálja, kikészíti a ruháit?
- Amikor nagyon korán kell mennem a reggeli műsorba mondjuk, sokszor előfordul, hogy már hatkor kilépek a lakás ajtaján, akkor igen, előző nap eltervezem, hogy mit veszek fel. Előfordul, amikor csak aznap derül ki és az időjárás, vagy a napi programon határozza meg, például tervezem-e, hogy hazafelé bevásárolok és 4-5 szatyorral fogok hazarobogni, akkor nyilván nem a legmagasabb sarkú cipőmet fogom felvenni. Egyébként nekem nem okoz gondot tűsarkúban bevásárolni, jártam már adásból jövet teljes sminkbe is a piacon, meg sima hétköznapi stílusban is.

- Mi a kedvenc ruhadarabod?
- Nincs konkrét kedvencem, ez inkább hangulat kérdése nálam. Amiből, a legtöbb lóg a gardróbomban az a blúz, ebből a ruhadarabból átlagon felüli mennyiséggel rendelkezem.

- Hogyan találkoztál a NaraCamicie márkával?
- Először a stylistok hozták nekem adásba, s mikor felvettem az első darabot rögtön láttam, hogy hoppá(!) itt valami egész másról van szó, mind az eddig megszokottak. Nekem általában problémát jelent a méret választás, mindenhol 36-os méret vagyok, de a mellbőségem az 38-as, innentől kezdve nem tudok konfekció ruhát hordani. A NaraCamicie-nél ez nem okoz gondot. Ezt mintha rámöntötték volna, tehát nekem kifejezetten előnyös a szabása. Ezenkívül megfogott a kidolgozottsága is. Azt is szeretem, hogy felveszek egy NaraCamicie felsőt és ahhoz már nem kell más kiegészítő, nem érzem, hogy rá kéne venni egy blézert, mert a darabok önmagukban beszédesek. Tulajdonképpen stílusmeghatározó darabok.- Említetted, hogy a stílusunk megtalálásánál csak előny a kor, ezt is ritkán hallani egy nő szájából...
- Pedig így gondolom. Tudomásul kell venni az adottságokat. Ha az ember tükörbe néz, akkor felfedez dolgokat magán, mi az, ami neki jól áll, mi az a szoknyahossz, ami éppen előnyös, s milyen az, amikor elrontja az összképet. Tapasztalat, világlátás. Minden kornak meg van a maga eleganciája, nézzünk körül Olaszországban a hatvan, hetven éves nők, sőt férfiak is elegánsak, stílusosak. Nem az a feladat, hogy felvegyük a tinikkel a versenyt, hanem az adott korból hozzuk ki a legjobbat. S, én erre törekszem. Nem kell azt gondolni, hogy, ha elmúltál 40 akkor vége a világnak. Sokkal jobban érzem magam most a bőrömben, mint a húszas éveim közepén. Tisztában vagyok magammal, a határaimmal, az erényeimmel.

- Ez látszik is rajtad, mivel foglalkozol mostanában, hol, hogyan töltöd a nyarat?
- A DIGI Sport csatorna alapító tagja vagyok, három éve egyik vezető szerkesztő-műsorvezetője. Jókor talált meg az a feladat, amikor már a televíziózásban áthelyeződtek az értékek máshová, mint, ami nekem fontos, és a kisfiam is már 2 éves volt, mikor hívtak. Itt, azért érzem jól magam, mert olyan csapat részévé váltam, akik nagyon-nagyon szeretik azt, amit csinálnak, rég találkoztam ilyen szellemiséggel, lelkesedéssel, „sportőrültséggel”, ami ennél a csatornánál tapasztalható. A műfaj iránti imádatomat maximálisan kiélhetem. Ezenkívül a Klubrádióban van egy műsorom Rekorderek a címe, olyan emberekkel beszélgetek, akik az emberi teljesítőképesség határait feszegetik. Mellette most sport szakjogász képzésre járok. (Tavaly végeztem az ELTE jogi karán, a korábbi diplomáim után.)

S persze ott a család, magam főzők, vásárolok, most 5 éves a kisfiam.

- Krisztián mit sportol?
- Kétféleképpen próbáljuk lekötni a feles energiáit. Teljesen véletlenül tornázik, de tényleg azért mert közel van hozzánk a KSI, és, hogy ne kelljen este fél 10-kor a csillárról leszedni.

- Tehetséges?
- Az összes elfogultságot is belekalkulálva, azt mondhatom, hogy igen, alkatilag mindenképpen, egy energiabomba, rendkívül koordinált a mozgása, kicsit még hebrencske, de ez nyilván változik. Emellett most beírattuk egy gyorstalpaló úszótanfolyamra. Nincs bennünk a férjemmel vele kapcsolatban élsportolói ambíció, szeretnénk, ha a mozgás szeretete természetes lenne a számára, s ha sok mindent kipróbálhatna. Én 5 éves koromban kezdtem el tornázni és 23 voltam, mikor abbahagytam, más sportot a sérülésveszély miatt nem lehetett kipróbálni.

- Te mit sportolsz mostanában?
- A Pártos Csilla – féle Chili Jógára járok és nagyon kedvelem ezt a mozgásformát és szellemiséget.

- Hová mentek nyaralni?
- Olaszországba megyünk. Utazás szempontból nem számítunk bátor szülőknek, - egyébként mi kettem azok vagyunk – de úgy alakult, hogy vele eddig még sem repülőre nem ültünk, sem hosszabb autó útra nem vállalkoztunk mióta Krisztián megszületett. Így most lesz az első, amikor irány a tengerpart, Ancona, majd Toscana, Firenze, Pisa. Már nagyon várjuk....